Šire od prostora kraće od vremena

Šire od prostora, kraće od vremena. Naslovna strana


Ovo je autobiografska priča koja govori o duhovnim traganjima glavne junakinje u pokušaju da nadje izlaz iz raznih životnih teškoća sa kojima se suočava. Ona obilazi neka od najznačajnijih energetskih lokacija  na planeti – Sikstinsku kapelu u Italiji, piramide u Egiptu i Aja Sofiju u Turskoj i u ovoj knjizi čitalac može otkriti jedinstveni priručnik za energetski rad na tim mestima.

Vidi / preuzmi knjigu Šire od prostora kraće od vremena u .pdf

Mato Glušac poslednje čudo

Mato Glušac, poslednje čudo. Naslovna strana Iz medija:
Knjiga Mato Glušac - poslednje čudo autorke Bojane Glušac, koja za osnovu svoje građe tumači lik i delo Mata Glušca, "vjetrovnjaka, oblačara, alovitog i zduhaća", zapravo prati putovanje glavne junakinje Lade, savremene mlade žene koja se vraća korenima i u staroj porodičnoj kući pronalazi svoje sopstvo, svoju suštinu. Knjiga prati lik protagonistkinje u realnosti, presecajući radnju simbolističkim opisima njenih snova, dijalozima sa davno umrlim čudesnim pretkom i poezijom koja iz Lade izlazi kroz skrivene kanale duhovnosti.
Neobična i smela struktura knjige, koja vešto kombinuje dijalog, monolog, impresionističke emotivne izlive, te poeziju i prozu, čitaoca vodi na putovanje na čijem kraju ga očekuju duboke duhovne misli autorke kroz koje progovara generacijska mudrost. Uz laganu retoriku i jednostavne rečenice, čitalac će primiti kompleksne ideje o ljubavi, ljudskom umu, borbi dobra i zla i istovremenom nepostojanju i jednog i drugog, te emocijama, egu i duhovnosti, što autorka vidi kao osnovnu snagu dela.
"Knjiga je nastala kao potreba da se u reči pretoče misli koje me prate već dugo. Oslonila sam se na porodičnu priču i knjige o Matu Glušcu, pretku kojeg i danas pamte Hercegovina i severna Crna Gora. Iz uloge psihoterapeutkinje, želela sam da dovedem u vezu psihološko i duhovno biće, jer verujem da sjedinjenje svih pojavnih oblika čoveka može da dovede do harmonije. Nadam se da sam uspela da napišem knjigu koja će u čitaocu probuditi želju za samospoznajom i koja će mu doneti mir.", rekla je Bojana Glušac, autorka knjige.